Tot ce trebuie să știți despre toxoplasmoză

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Toxoplasmoza este o boală asemănătoare gripei cauzată de un parazit unicelular numit Toxoplasma gondii.

În Statele Unite, peste 30 de milioane de oameni ar putea adăposti infecția .

Toxoplasmoza provoacă adesea simptome asemănătoare gripei care se rezolvă fără tratament. Cu toate acestea, pot apărea complicații mai grave, cum ar fi encefalita și problemele de dezvoltare.>

Starea a lovit știrile din ultimii ani după prețul Daraprimului, un medicament folosit pentru tratarea infecției, a crescut de la 13,50 USD la 750 USD peste noapte.

Toxoplasmoza este considerată a fi o cauză principală de deces prin boala alimentară în SUA

Fapte rapide pe toxoplasmoză

Iată câteva puncte cheie despre toxoplasmoză. Mai multe detalii și informații de susținere pot fi găsite în articolul principal.

 • Peste 30 de milioane de americani pot avea o infecție cu toxoplasmoză.
 • Persoanele cu cel mai mare risc de a dezvolta un Infecția severă includ femei care sunt însărcinate și persoane cu sisteme imunitare mai slabe.
 • În timp ce majoritatea indivizilor afectați de toxoplasmoză nu prezintă simptome, unele pot dezvolta simptome asemănătoare gripei și complicații severe.
 • Dacă un copil are toxoplasmoză congenitală, poate dezvolta pierderi de auz, dizabilități mentale și orbire ca urmare.

Simptomele nu arată pentru fiecare persoană cu toxoplasmoză. De fapt, sistemul imunitar împiedică adesea T. gondii să afecteze organismul.

În timp ce majoritatea persoanelor afectate nu sunt simptomatice, unii pot dezvolta simptome asemănătoare gripei, în special persoanele ale căror sisteme imune sunt mai puțin eficiente decât în ​​mod normal. Aceste simptome pot include:

 • Dureri corporale
 • Noduri limfatice umflate

Simptomele durează adesea o lună sau mai mult.

Persoanele cu HIV sau SIDA, persoanele care suferă de chimioterapie și beneficiarii transplanturilor de organe au slăbit sisteme imunitare, iar parazitul care provoacă toxoplasmoză poate declanșa reactivarea unei infecții anterioare. De asemenea, pot dezvolta simptome mai severe, cum ar fi:

 • Cefale de cap
 • Confuzie
 • Coordonare slabă
 • Crizii
 • Infecții pulmonare

O persoană cu toxoplasmoză ar putea întâmpina și probleme vizuale, deoarece parazitul poate infecta ochiul. Aceasta este cunoscută sub numele de toxoplasmoză oculară și poate apărea la oricine are afecțiunea.

toxoplasmoza oculară poate provoca următoarele simptome în ochi:

 • O scădere a vederii
 • Viziune încețoșată
 • roșeață
 • Durere, în special atunci când este expusă la lumină strălucitoare
 • Tearing

Dacă a Femeia se infectează cu T. gondii în timpul sarcinii, ea se confruntă cu riscul de a trece infecția la nou -născutul ei. La începutul unei sarcini, acest lucru poate duce la pierderea fătului, dar sugarii născuți cu parazitul experimentează de obicei următoarele simptome:

 • convulsii
 • Mărirea splinei
 • Mărirea ficatului
 • Infecții severe ale ochilor

Cel mai adesea, bebelușii nu prezintă simptome la naștere. Mulți continuă să dezvolte simptome ale toxoplasmozei, cum ar fi pierderea auzului, probleme de dezvoltare mentală sau infecții ale ochilor.

complicații

Dezvoltarea complicațiilor infecției cu toxoplasmoză depind de vârstă și de stare de sănătate în stare de sănătate și de sănătate .

Persoane sănătoase: alkotox kapszula Persoanele cu sisteme imunitare complet operaționale nu experimentează de obicei consecințe asupra sănătății pe termen lung. Unii pot experimenta totuși infecții ale ochilor, iar acestea pot provoca orbire dacă sunt lăsate netratate.

indivizi imunocompromisi: indivizii cu sisteme imunitare slăbite experimentează mai frecvent convulsii și encefalită. Encefalita este o inflamație a membranei în jurul creierului și poate fi fatală.

Copii mai mici: Dacă un copil contractează toxoplasmoza în pântece, ei pot dezvolta complicații, cum ar fi pierderea auzului, dizabilități mentale și orbire. Palsia cerebrală ar putea rezulta, de asemenea, din infecția cu T. Gondii.

O persoană ar putea contracta parazitul T. Gondii în următoarele moduri:

 • Mâncarea alimentelor subcookate sau contaminate
 • Pregătirea alimentelor cu un cuțit contaminat, ustensilă sau scânduri de tăiere
 • Expunere orală la fecale pentru pisici infectate, prin curățarea unei cutii de gunoi, grădinărit, contact cu pielea sau consumarea alimentelor care au fost expuse la infectate Fecale de pisici
 • Transmiterea de la mamă la copil în pântece
 • Mâncarea fructelor și legumelor nedorite
 • Bea de apă contaminată
 • Igiena săracă a mâinilor după Manevrarea cărnii subcoazate, contaminate
 • În circumstanțe rare, primirea unui organ sau transfuzie de sânge infectat

o bună igienă și o pregătire sigură a alimentelor poate ajuta la prevenirea transmiterii T. gondii.

Tratamentul

Toxoplasmoza nu necesită întotdeauna tratament, în special la persoanele sănătoase.

în anumite situații, cum ar fi cu femeile însărcinate sau în cazul în care SE care sunt imunocompromise, medicamentele li se poate recomanda să scadă severitatea infecției cu toxoplasmoză.

persoane sănătoase cu simptome: Medicul poate recomanda tratament cu medicamente precum piimetamina (daraprim) și sulfadiazină. Cu toate acestea, simptomele se vor clarifica adesea fără a fi nevoie de tratament.

Prețul Daraprimului s -a ridicat recent, iar asigurătorii pot acoperi doar până la o sumă convenită a prețului cerut. Dacă aveți doar un beneficiu limitat pentru medicamentele prescrise, acest lucru ar putea afecta și cât de mult va fi acoperit. Vorbiți cu asigurătorul dvs. înainte de tratament, dacă aveți în vedere să luați Daraprim.

, vă poate recomanda, de asemenea, să luați acid folic în timpul tratamentului, deoarece pirimetamina poate întrerupe absorbția folatului mineral. Efectele secundare ale medicamentelor includ suprimarea activității măduvei osoase și toxicitatea în ficat.

Dacă doriți să cumpărați suplimente de acid folic, atunci există o selecție excelentă online, cu mii de recenzii ale clienților.

Persoanele cu HIV sau SIDA: Tratamentul pentru cei care trăiesc cu HIV sau SIDA implică luarea de piimetamină alături de sulfadiazină sau clindamicină (cleocină). Cu toate acestea, clindamicina poate provoca diaree severă. Terapia poate fi pe tot parcursul vieții în anumite situații.

Femei însărcinate și sugari: Spiramicina antibiotică poate fi recomandată dacă sunteți gravidă și aveți toxoplasmoză fără a o transmite fătului. Cu toate acestea, acest tratament este în prezent experimental în S.U.A.

Dacă o femeie transmite toxoplasmoză fătului în timpul sarcinii, medicii recomandă de obicei tratamentul cu pirimetamină și sulfadiazină. Acest lucru nu elimină complet celulele T. gondii, ci le obligă să rămână latente în anumite țesuturi.

Acest tratament este rezervat cazurilor extreme ale infecției care apar după săptămâna 16 a sarcinii, din cauza potențialului pentru Efecte secundare grave la mamă și făt. Odată născuți, sugarii pot fi tratați cu un regim, inclusiv piimetamină, sulfadiazină și acid folic.

factori de risc

T. gondii este un parazit comun și oricine poate fi expus riscului de contractarea acesteia.

Cu toate acestea, cei cu cel mai mare risc de a contracta toxoplasmoza și de a dezvolta o infecție severă includ femei care sunt însărcinate și cele care pot fi imunocompromise.

aceasta include persoanele cu SIDA, Receptori de transplant de organe și persoane care primesc chimioterapie sau medicamente imunosupresive.

Diagnostic

Testele de sânge pot fi ordonate să diagnostice toxoplasmoza și să determine dacă a fost sau nu cauzată de o infecție recentă.

Femeile însărcinate cu o infecție cu T. gondii pot primi teste de diagnostic suplimentare, inclusiv o amniocenteză pentru a verifica fătul pentru anomalii congenitale, cum ar fi prezența parazitului și o ecografie pentru evaluări suplimentare.

Persoanele cu toxoplasmoză severă care duc la encefalită pot fi necesare RE un RMN cerebral sau biopsie.

Outlook

Toxoplasmoza are o perspectivă bună.

în timp ce toxoplasmoza poate avea efecte de lungă durată și dăunătoare dacă este lăsat netratat sau necunoscut , poate fi tratat în mod eficient cu medicamente și chiar sugarii cu toxoplasmoză congenitală pot fi tratate înainte ca infecția să devină severă.

Cu toate acestea, persoanele cu sisteme imunitare slăbite pot experimenta toxoplasmoza ca o afecțiune pe tot parcursul vieții.

 • Biologie / Biochimie
 • Boli / bacterii / virusuri infecțioase
 • Sarcina / Obstetrica

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și desenează doar de la Studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Bitnami