Face un argument foarte convingător că malonil-CoA…

National Institutes of Health: „Iod”.

National Institutes of Health: „Vitamina B12”.

Există multe feluri de midii, atât de apă dulce, cât și de apă sărată, dar soiul care este cel mai probabil să aterizeze în farfuria ta este midii albastre. Cunoscute și sub numele de midii comestibile, aceste creaturi trăiesc într-o coajă de bivalve albastru-negru. Midiile în sine sunt de culoare cafenie și sunt pline de proteine, vitamine și minerale. 

Midiile stau în mare parte într-un singur loc, mâncând plancton pe care îl filtrează din apă. Deoarece sunt hrănitoare filtrante, consumă uneori bacterii și toxine, făcându-le potențial periculoase pentru tine. Gătitul distruge majoritatea contaminanților, dar unii pot rămâne.

Midiile crescute la fermă cresc pe frânghii care atârnă în ocean. Sunt mai curate pentru că nu stau pe fundul oceanului, dar totuși pot conține toxine. Beneficiile pentru sănătate ale midii nu merită riscurile pentru anumite grupuri de oameni.  

Informatii nutritionale

Midiile sunt bogate din punct de vedere nutrițional. O porție de trei uncii de midii albastre aburite conține:

Calorii: 146 Proteine: 20 de grame Grăsime: 4 grame Carbohidrați: 6 grame Fibre: 0 grame Zahăr: 0 grame

Midiile conțin multe vitamine și minerale, inclusiv:

Fier Vitamina C Vitamina A Calciu

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale midii

Midiile au un profil nutrițional impresionant. Amestecul lor unic de nutrienți înseamnă că au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv:

Proteine ​​de înaltă calitate

Midiile și alte crustacee sunt surse excelente de proteine, care conțin toți aminoacizii esențiali. Conținutul lor de proteine ​​este superior celui găsit la peștii cu aripioare. Proteinele din midii sunt ușor de digerat, astfel încât organismul obține beneficiile maxime. Proteinele joacă mai multe roluri în sănătatea ta generală, construind mușchi, întărind sistemul imunitar, întărind oasele și vindecând rănile. Doar trei uncii de midii furnizează 40% din proteinele zilnice necesare unei persoane obișnuite. 

Prevenirea anemiei

Midiile sunt o sursă excelentă de fier. O porție de trei uncii oferă aproximativ o treime din valoarea zilnică a fierului. Fierul previne cea mai comună formă de anemie, care poate provoca oboseală și slăbiciune. Multe femei, inclusiv aproximativ jumătate dintre femeile însărcinate, nu primesc suficient fier în dieta lor. Midiile sunt, de asemenea, bogate în vitamina B12, necesară pentru producerea globulelor roșii. 

A continuat

Sanatatea inimii

Acizii grași Omega-3 sunt necesari pentru sănătatea inimii. Îți mențin bătăile inimii regulate, scad tensiunea arterială și ajută vasele de sânge să funcționeze așa cum ar trebui. Midiile sunt bogate în Omega-3 marini, EPA și DHA. 

Pierdere în greutate

Daca incerci sa slabesti, midiile iti ofera multa nutritie fara multe calorii. Pregătiți midiile într-un mod care să nu adauge calorii. Încercați să le aburiți și să adăugați aromă cu condimente fără calorii.  

Riscuri potențiale ale midii

Midiile sunt valoroase pentru ecosistem deoarece pot elimina mulți contaminanți din apă. Ele pot chiar curăța E. coli de apă și totuși pot fi consumate în siguranță. Există anumite condiții în care midiile nu pot fi consumate în siguranță. Ar trebui să cunoașteți aceste riscuri pentru sănătate ale consumului de midii: 

Intoxicatia cu crustacee

Consumul de crustacee în timpul valului roșu poate provoca o afecțiune numită paralizie prin intoxicație cu crustacee. Distresul gastro-intestinal apare mai întâi. Poate urma paralizia musculară. Dacă persoana a mâncat o mulțime de crustacee contaminate, pot urma comă și moarte. Este puțin probabil să obțineți paralizie prin intoxicație cu crustacee de la crustaceele comerciale. Dacă vă recoltați propriile crustacee, verificați departamentul local de sănătate sau agenția de pește și vânat pentru orice alerte de sănătate.  

Conținut de mercur

Unii oameni evită să mănânce crustacee pentru că sunt îngrijorați de mercur. Deși este adevărat că majoritatea peștilor și crustaceelor ​​conțin mercur, consumul de până la 12 uncii pe săptămână nu ar trebui să fie periculos pentru sănătatea ta. De asemenea, puteți evita peștii mai mari, cum ar fi peștele-spadă, care acumulează mai mult mercur. Femeile însărcinate ar trebui să urmeze reguli mai stricte.

Alergiile

Reacțiile alergice la crustacee sunt destul de frecvente și pot pune viața în pericol. Creveții sunt crustaceele cel mai probabil să cauzeze probleme, dar cei cu alergii la crustacee ar trebui să evite toate crustaceele.

Oricine este afectat de alergii la crustacee ar trebui să aibă o rețetă pentru epinefrină și, de asemenea, ar trebui să fie vigilentă în ceea ce privește evitarea crustaceelor ​​ascunse, mai ales atunci când ia masa în oraș.

Pericolele midii crude

Unii oameni se bucură de midii crude, dar pot fi periculoase pentru anumite persoane care sunt vulnerabile la contaminanți. Cei cu cancer, boli hepatice, diabet, boli ale sistemului imunitar sau tulburări digestive ar trebui să mănânce midii numai după ce au fost bine gătite. 

Referință medicală WebMD Analizat de Dan Brennan, MD pe 25 septembrie 2020

Surse

SURSE:

Berkeley Wellness: "Cele mai bune opțiuni de crustacee de crescătorie."

Recenzii cuprinzătoare în știința alimentelor și siguranța alimentelor: "Crustacee: valoare nutritivă, beneficii pentru sănătate și siguranța consumatorilor." 

ESHA Research, Inc., Salem, Oregon: "Midii, albastre, aburite."

Școala de Sănătate Publică Harvard T. H. Chan: "Acizi grași Omega-3: o contribuție esențială."

Conferința interstatală privind igienizarea crustaceelor: "Midii."

Clinica Mayo: "Sănătatea femeilor: "Consumul de pește în timpul sarcinii."

Phys.org: "Midiile, „super-filtre” care pot ajuta la combaterea poluării apei."

Fapte despre sănătatea fructelor de mare: a face alegeri inteligente: "Moluște crude."

Departamentul de Sănătate al statului Washington: "Intoxicație paralitică cu crustacee."

Părinții ar trebui să investigheze orice culoare albăstruie pe care o identifică pe pielea bebelușului lor. Pielea albastră înseamnă că sângele subiacent are o culoare albastră, mai degrabă decât culoarea roz frumoasă a sângelui cu mult oxigen în el. Din fericire, în majoritatea cazurilor este destul de normal și inofensiv atâta timp cât este temporar.

Care este problema de bază când pielea bebelușului este albastră?

Există două motive pentru care sângele de sub pielea bebelușului ar putea părea albastru:

Plămânii nu primesc suficient oxigen. Deoarece oxigenul face ca sângele să devină roșu, celulele sanguine fără oxigen rămân albastre ("cianoză"). Sângele subiacent se mișcă lent, astfel încât venele normale de dedesubt care transportă sângele albastru, sărac în oxigen înapoi la inimă, sunt mai vizibile.

Puteți spune dacă există oxigen insuficient în sânge verificând culoarea pielii pe tot corpul bebelușului. Dacă există o gipsă albăstruie peste tot (mai ales în zonele cu flux sanguin mare, cum ar fi buzele, limba și vaginul sau scrot), aceasta ar putea însemna că tot sângele este albastru și ar putea exista o problemă cu inima sau plămânii. .

Mai frecvent, doar anumite zone — cum ar fi mâinile, picioarele sau zona din jurul gurii — sunt uneori albastre. Acest lucru este de obicei perfect normal.

Sfaturi pentru părinții preocupați

Dacă ești îngrijorat de o nuanță albastră pe pielea bebelușului tău, verifică-i întregul corp. O culoare albastră pe mâini și picioare, cu pielea roz în altă parte, nu este un semn al unei probleme, ci mai degrabă doar un pic de imaturitate a sistemului circulator, care va dispărea în timp.

Când să vă faceți griji pentru pielea albastră a bebelușului

Dacă există o turnare albăstruie pe întregul corp, sângele poate să nu aibă suficient oxigen. Albastrul, în principal în jurul buzelor, poate indica, de asemenea, un nivel scăzut de oxigen din sânge. Acest lucru este foarte îngrijorător și ar trebui să solicitați imediat asistență medicală. Este, de asemenea, îngrijorător dacă observi vreo culoare albastră când pare că copilul tău ar putea avea probleme cu respirația.

Dar nu trebuie să vă faceți griji dacă mâinile și picioarele bebelușului dvs. devin albastre pentru o perioadă scurtă de timp, când restul corpului este roz și copilul dumneavoastră respiră normal.

Referință medicală WebMD Analizat de Dan Brennan, MD pe 19 iulie 2019

Surse

SURSE:

Kliegman R., şi colab. Nelson Manual de Pediatrie. ediția a XIX-a. Saunders: Philadelphia, 2012.

Începi să devii gri și te gândești să-ți colorezi părul acasă? Dacă da, aveți o mulțime de opțiuni. Iată sfaturile https://produsrecenzie.top/ celebrului stilist din Las Vegas Michael Boychuck și chimistului cosmetic Ni’Kita Wilson.

Michael Boychuck spune:

Părul gri este deosebit de vulnerabil la efectele de uscare ale substanțelor chimice din vopsea. De aceea iti propun formule fara amoniac. Există o selecție destul de mare, iar majoritatea nu vor deteriora părul. Îmi plac noile Umberto Beverly Hills U Color și Revlon ColorSilk. Gelul de colorare a părului pe bază de plante Herbatint este o altă opțiune bună.

Un alt motiv pentru a evita amoniacul: decolorarea culorii. Amoniacul pătrunde în stratul exterior al cuticulei pentru a depune culoare în cortexul interior al părului și, adesea, cuticula nu se poate recupera complet. Asta înseamnă că culoarea se poate scurge în timp – mai ales în timpul șamponului. Când vă spălați, utilizați un șampon blând, hidratant, pentru a limita decolorarea. Îmi place șamponul Aveeno Active Naturals Nourish + Moisturize.

Un balsam fără îndoială este esențial. Este foarte important să vă protejați părul de razele soarelui, de deteriorarea coafei și de deshidratare pentru a păstra culoarea. Balsamul L’Oreal EverPure Moisture Leave-in este o opțiune bună, deoarece conține balsamuri ușoare, dar hrănitoare.

Boychuck deține Salonul Amp la Palms Casino and Resort din Las Vegas.

Ni’Kita Wilson spune:

Fă testul firului! Ar putea suna plictisitor, dar acest lucru vă oferă o fereastră asupra modului în care părul dvs. va procesa vopseaua.

Vorbim despre vopsea semi- sau demi-permanenta. Cele două substanțe chimice principale din culoarea părului, amoniacul și peroxidul de hidrogen, pot fi dure pentru păr. Amoniacul ridică stratul exterior al părului, cuticula, astfel încât culoarea poate pătrunde în fiecare șuviță. Lăsând cuticula ridicată prea mult timp poate împiedica să se închidă corect, ceea ce duce la uscăciune, matitate și încrețire. Peroxidul decolorează melanina sau celulele pigmentare din păr prin distrugerea sulfului – substanța chimică care dă structura părului.

Îmi place culoarea părului Clairol Natural Instincts și L’Oreal Excellence Crème pentru că vin cu tratamente de condiționare pentru a ajuta la compensarea deteriorarii procesului de colorare.

Cealaltă mare problemă cu culoarea, în special pe gri, este ca aceasta să reziste. Apa poate fi cel mai mare dușman al tău, deoarece umflă părul, care deschide cuticula și permite moleculelor de colorant să se scurgă. Soluția: Spălați mai rar. Un șampon sub formă de pudră, cum ar fi șamponul uscat extra delicat Klorane cu lapte de ovăz, poate ajuta la prelungirea timpului dintre șampoane, absorbind murdăria și uleiul pentru a împrospăta părul. Și o glazură la duș, cum ar fi Glazura pentru culoare luminoasă John Frieda, depune pigment pur pentru a reîmprospăta culoarea decolorată.

Wilson este vicepreședintele Cosmetech Laboratories din Fairfield, N.J.

A continuat

Cum să alegi culoarea potrivită a părului

Intimidat de ideea de a găsi nuanța potrivită pentru a-ți acoperi părul gri? Michael Boychuck oferă aceste sfaturi pentru selectarea unei culori:

Căutați întotdeauna culori mai calde cu tonuri aurii sau roșii. Părul gri are tonuri de bază albastre și cenușii, care pot părea plictisitoare și pot face pielea să pară galbenă. Cutia spune adevărul. Aveți încredere în imaginile care arată cum se va dezvolta culoarea. Descrierea nuanței — nu numele acesteia — vă oferă informații despre cum va ieși. De exemplu, "maro roșu deschis" iti spune mai mult decat "scorţişoară." Nu deveni niciodată prea deschis sau prea întunecat, mai ales cu părul gri. Respectați o culoare în trei nuanțe ale propriilor fire pentru a asigura un rezultat natural și pentru a minimiza aspectul rădăcinilor care cresc.

Opiniile exprimate în această secțiune sunt opiniile experților și nu sunt opiniile WebMD. WebMD nu susține niciun produs, serviciu sau tratament specific.

Revista WebMD – Caracteristică Examinat de Louise Chang, MD pe 05 noiembrie 2012

Surse

SURSE:

Michael Boychuck, stilist celebru și proprietar, Amp Salon at the Palms, Las Vegas.

Ni’Kita Wilson, vicepreședinte, Cosmetech Laboratories, Fairfield, New Jersey.

29 iunie 2000 — În timpul căutării unui remediu pentru cancer, un patolog de la Instituțiile Medicale Johns Hopkins s-ar putea să fi dat peste soluția obezității. Nedumerit când animalele pe care le-a injectat cu un compus numit C75 au pierdut în greutate, omul de știință a făcut echipă cu alți cercetători pentru a investiga de ce șoarecii din laboratorul său nu mâncau.

Echipa multidisciplinară a descoperit că C75 a oprit un semnal într-o cale de reglare a apetitului din creier. Un raport despre descoperirea acestui indiciu semnificativ asupra obezității apare în numărul din 30 iunie al revistei. Ştiinţă.

Frank Kuhajda, MD, patolog și purtător de cuvânt al echipei de cercetare, spune că atunci când șoarecii au fost injectați cu C75, aceștia au încetat să mănânce în 20 de minute și au mâncat cu 90% mai puține alimente în următoarele 24 de ore. Efectele s-au diminuat în câteva zile, dar când șoarecilor li s-a administrat o doză zilnică, pierderea lor în greutate a fost profundă. De fapt, ei au slăbit mai mult decât șoarecii care țin post, deoarece metabolismul lor nu a încetinit. În mod normal, când postești, corpul tău crede că moare de foame și își încetinește metabolismul pentru a compensa.

Dar "vor trece ani înainte ca așa ceva să ajungă la o sticlă pe raft pentru pierderea în greutate," spune Kuhajda. Deși șoarecii nu au avut efecte secundare de la C75, spune el, cercetările trebuie făcute pentru a demonstra că compusul nu este toxic pentru oameni și că are o acțiune similară. "[Va necesita multă muncă și va necesita dezvoltarea de medicamente," el spune.

Pentru expertul în obezitate Louis Aronne, MD, director al Programului de control complet al greutății la New York Presbyterian Health Care Systems, această cercetare este o contribuție majoră la înțelegerea obezității.

"Concluzia este că arată că putem înțelege mecanismul de reglare a greutății și îl vom putea controla," Aronne spune WebMD. El nu a fost membru al echipei Johns Hopkins.

C75 este un compus sintetic care inhibă o enzimă numită "sintaza acizilor grasi," care este implicat în construirea acizilor grași. Acizii grași sunt o formă în care organismul stochează grăsimea.

A continuat

Înainte de cercetarea echipei Johns Hopkins, se credea că sintaza acizilor grași este activă doar în ficat și celulele adipoase. Se știa că era prezent în creier, dar ceea ce făcea acolo era un mister. Cercetătorii au descoperit că enzima nu numai că este activă în creier, ci poate fi monitorizată indirect de hipotalamus, centrul apetitului al creierului.

Într-o mascarada chimică complicată, creierul este păcălit să creadă că este bine hrănit. Se pare că prin inhibarea sintetazei acizilor grași, C75 provoacă din neatenție o creștere a cantității unei alte părți de moleculă de acid gras numită malonil-CoA. Deoarece malonil-CoA imită acizii grași, hipotalamusul nu detectează lipsa de combustibil, iar șoarecii nu simt foame.

Când se acumulează malonil-CoA, Kuhajda spune, "Asta ar putea fi semnalul [hipotalamusului], „Uau! Chiar ești hrănit acum. Nu mai trebuie să mănânci."

"Acest lucru este foarte interesant, pentru că arată… [cum] hipotalamusul detectează cât de mult combustibil este în jur. Face un argument foarte convingător că malonil-CoA… este acel semnal," spune Aronne.

Aronne este de acord cu Kuhajda că această cercetare nu este probabil să producă glonțul magic. "Există mai multe mecanisme care se suprapun… În cele din urmă, vom avea nevoie de un fel de terapie combinată pentru obezitate cu medicamente pe [diferite] părți ale sistemului de feedback… între creier și celula adipoasă," spune Aronne.

Informații vitale:

Cercetătorii au găsit o modalitate de a face șoarecii să piardă în greutate – prin injecții cu un compus numit C75.

Bitnami